Köszöntjük az Excel 2010 alapok online tanfolyamán!

A tananyag célja

A tananyag azoknak nyújt segítséget, akik szeretnék alapszinten megtanulni az Excel 2010 használatát. Ennek a programnak az elsajátításával képes lesz bizonyos feladatok, problémák hatékony megoldására.

A tananyag célja az, hogy biztos alapot nyújtson az Excel program többi funkciójának elsajátításához..

A tananyag felépítése

A tananyag hat fő részből áll. Ezek a részek további egységekre vannak felosztva, ezeken az egységeken belül vannak az egyes témák.

A tananyag szöveges részét képek, illetve videók egészítik ki, melyek a megértést segítik. A témák végén feladatok segítségével ellenőrizheti, hogy az elsajátított tudás megfelelő-e.

Előfeltételek

A tananyag elsajátításához szükség van néhány tárgyi és tudásbeli előfeltételre is. Először is rendelkeznie kell olyan számítógéppel, amelyre az Excel 2010 program fel van telepítve, hiszen a tananyag olvasása közben kell a műveletek nagy részét kipróbálni.

Másodszor tisztában kell lennie bizonyos, a számítógép használatához kapcsolódó ismerettel. Ezek az ismeretek a következők:

- az operációs rendszer biztos használata (számítógép indítása, leállítása, az Asztal és a Tálca fogalma, programok indítása, ablakok kezelése),
- fájlok és mappák fogalma,
- valamilyen fájlkezelő ismerete, használata,
- mappa- és fájlműveletek (új mappa létrehozása, másolás, áthelyezés, törlés, átnevezés, mentés, mentés másként),
- internet használata alapszinten.

Tanulási tanácsok, a tanulás folyamata

A tanulási folyamat akkor lehet a leghatékonyabb, ha a tananyag olvasása közben az új ismereteket rögtön ki is próbálja. A tananyag konkrét instrukciókkal szolgál majd az elvégzendő műveletekről. A műveletek elsajátítását és megértését a képek és a videók segíteni fogják, amelyek az anyag megfelelő részén elérhetőek.

A műveletek elvégzéséhez, kipróbálásához és a feladatok megoldásához sokszor egy előre elkészített fájlra lesz szüksége. Ezeket a fájlokat a tananyag elején egyben letöltheti zip formátumban. Ezt a zip formátumú fájlt ki kell csomagolni, hogy az egyes fájlok elérhetővé váljanak. Célszerű készíteni ezeknek egy mappát és oda lementeni őket. Célszerű továbbá készíteni egy külön mappát azoknak a fájloknak is, amelyeket majd elment a műveletek elvégzése közben.

Sok sikert és jó tanulást kívánunk!